C.T.H. 132_porsche_panamera_.jpg
C.T.H. 140_Opel_Insignia_2014_reklame.jpg
C.T.H. 144_Mercedes_Cla_18_Cgi_122_pk_200_nm_foto.jpg
C.T.H. 143_Mazda_6_22_SkyactivD_175pk_420nm_foto.jpg
C.T.H. 129_Werkplaats_met_mobilhome-1.jpg
C.T.H. 146_Vw_Tiguan_20_tdi_184_pk_380_nm_foto_banner.jpg
C.T.H. 145_buiten_foto_met_meest_bmw.jpg
C.T.H. 147_Bmw_M4_431_pk_550_nm_foto_banner_met_tekst.jpg
C.T.H. 106_AUDI_A3_2010_FOTO.jpg
C.T.H. 141_Volvo_C70_20_d_150_pk_350_nm_Foto.jpg
C.T.H. 148_Logo_2017_klein.png
C.T.H. 128_FIAT_DUCATO_MOBILHOME_FOTO.jpg
C.T.H. 94_testbank_leeg_breedbeeld.jpg
C.T.H. 55_BUREEL_ONDER.jpg
C.T.H. 126_MAN_TRUCK_TGX_440PK_2100NM_FOTO.jpg


Chiptuning: uw auto chippen

Bij C.T.H. kunt u uw auto succesvol laten chippen. De meerderheid van de moderne motoren wordt gestuurd door een computer, beter bekend als ECU (Engine Control Unit). Deze elektronische rekeneenheid bepaalt de voorontsteking en de hoeveelheid brandstof die geïnjecteerd zal worden, dit allemaal in functie van een aantal parameters zoals:

* de omgevingstemperatuur

* de dichtheid van de aangezogen lucht

* het motortoerental

* de stand van het gaspedaal

* de batterijspanning

* enz.

Bij turbomotoren zal deze computer ook de laaddruk bepalen. Bij turbo-diesels wordt daar ook nog eens de inspuitdruk, de turbodruk en het dieseldebiet aan toegevoegd. Dit alles zonder de geldende emissienormen uit het oog te verliezen.

 Chiptuning op maat

Als we uw auto chippen worden al deze gegevens opgeslagen in één of meerdere geheugens: Eeprom of ook Chip genoemd. Chiptuning bestaat erin dat men de originele gegevens opgeslagen in de Eeprom vervangt door andere, geoptimaliseerde gegevens teneinde het vermogen en het koppel te verhogen. Dit met het oog op een aangenamer en vlotter rijgedrag.

C.T.H. kan voor u chiptuning op maat verzorgen. Wij chippen succesvol uw auto zodat u binnenkort beschikt over een groter vermogen, een zuiniger verbruik en een voertuig met meer mogelijkheden. C.T.H. Chiptuning is voor Limburg  en omstreken perfect bereikbaar. U vindt ons in Overpelt (België).

Wat wordt er gewijzigd?

Zoals reeds vermeld, worden in de Eeprom de gegevens over de injectie en voorontsteking opgeslagen. Deze gegevens worden vormgegeven in driedimensionale kernvelden die in de context van onze chiptuning op maat als basis zullen fungeren voor de door te voeren wijzigingen en verfijningen. Met behulp van specifieke computerapparatuur kunnen wij deze kernvelden zodanig aanpassen dat de prestaties van de motor aanzienlijk verbeterd worden wanneer we uw auto chippen.

                                                                 

Hoe wordt dit geplaatst?

       

                      

Om de nieuwe Eeprom te kunnen installeren is het nodig de bestaande geheugenchip te verwijderen van de elektronische printplaat. Daarna worden de gegevens veranderd zoals hierboven vermeld, en wordt de chip weer op de printplaat gemonteerd. (zonodig in een voetje geplaatst) Dit is inmiddels al een lang achterhaalde manier geworden.(en enkel nog van toepassing op oudere auto's)

Wat is de garantie?

Bij ons hebt u een gratis garantie van 5 jaar op de software aanpassing, plaatsing en de goede werking van onze software bij het chippen van uw auto.(ook gratis terug plaatsen van onze software bij een software update door de daeler)

Standaard 3 maanden op de motor en aandrijflijn.(vastgelegd in de algemene voorwaarden van C.T.H.bvba)

Daar bovenop kunt u nog een motorgarantie in optie verkrijgen bij onze chiptuning op maat.

Motorgarantie van 1 jaar beperkt tot de 120.000 km wordt overschreden: €250,-.(Vastgelegd in de algemene voorwaarden van C.T.H.bvba)

Aanvulling fabrieksgarantie beperkt tot de auto 2 jaar oud wordt of 120.000 km wordt overschreden: €250,-.(in onze basistuning inbegrepen) vastgelegd in de algemene voorwaarden van C.T.H.bvba)